Inventaris/Goederen

Om uw dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren hebt u een aantal zaken nodig in uw bedrijf. Zaken zoals zadels voor uw paarden, gereedschappen maar ook voorraden. Bij brand worden ook uw roerende zaken niet gespaard. Vervanging kost u veel geld.
Vergeet uw inventaris en goederen niet in het verzekeringspakket!

Wat kan er gebeuren?

Al die schade oorzaken die uw gebouw kunnen aantasten, hebben ook een directe invloed op uw roerende zaken. Niet alleen een gebouw brand af, maar ook alle daarin aanwezige zaken. Denkt u eens aan de waarde van de inhoud van uw zadelkamer of aan alle apparatuur die u gebruikt in uw kantine of keuken. Daarnaast kan een waterschade die wellicht maar een beperkte schade aan het gebouw achterlaat op uw inventaris en voorraden een veel grotere invloed hebben. Genoeg redenen om deze zaken goed te inventariseren en mee te nemen in het beslissingstraject van uw verzekeringspakket.

Wat kunt u verzekeren?

De verzekering is bedoeld voor uw bedrijfsmatige inventaris en goederen. U verzekert het gevolg van een aantal evenementen, afhankelijk van de gekozen dekking.
Ook hier geldt -zoals bij een Gebouwenverzekering- dat er een keuze gemaakt kan worden variërend van een beperkte dekking met daarin enkel het verzekeren van het brand risico tot en met een zeer uitgebreide verzekering die allerlei andere van buitenkomende onheilen afdekt.

Onder uw inventaris vallen alle bedrijfsmatige zaken die niet nagelvast verbonden zijn met het gebouw. Bijvoorbeeld uw manegezadels, uw keukenapparatuur, maar ook uw gereedschappen, kruiwagens en voerkarren. Wat niet onder uw inventaris wordt gerekend zijn motorvoertuigen zoals uw tractor, uw kniklader en uw auto en aanhangers zoals uw paardentrailer. Die zaken worden verzekerd op een motorvoertuigenverzekering of een landmateriaalverzekering. Zaken zoals stalwanden en drinkbakken behoren niet echt tot de inventaris maar vormen de functionele inrichting van een gebouw en dienen dus bij het gebouw in de waarde te worden meegenomen.

Onder goederen mag bijvoorbeeld hooi en stro gerekend worden maar ook alle voorraden ten behoeve van uw bar/keuken. En indien u een ruitershop in de manege exploiteert natuurlijk ook de voorraad ruitersportartikelen. Omdat dit zeer diverse zaken zijn, is het verstandig deze uit te splitsen op de polis naar soort goederen.

De hoogte van het premiebedrag is ook hier -net als bij het bedrijfsgebouw- afhankelijk van zaken zoals gebruik, de ligging, de bouwaard en aanwezige preventiemaatregelen, maar ook het soort goederen telt hier mee. Het diefstal risico van zadels is namelijk hoger als dat van een partij hooi.
Het premiepercentage wordt berekend over de hoogte van het verzekerd bedrag en is verder afhankelijk van de gekozen dekking.

De waarde die u verzekerd kan gebaseerd zijn op nieuwwaarde, maar ook op dagwaarde. De keuze hierin is weer afhankelijk van de ouderdom van de aanwezige inventaris. Voor goederen geldt meestal de inkoopsprijs.

Belangrijk is, dat het een passende dekking is voor uw bedrijfssituatie.

U kunt de verzekeringen heel gemakkelijk uitbreiden met zaken zoals reconstructiekosten van uw administratie, koelschade en extra kosten. Daarnaast kan natuurlijk ook uw kasgeld worden verzekerd.

Samen met u inventariseren we uw risico’s en bieden we een passende oplossing.