Milieuschade

Dat asbestdak kunt u inderdaad laten vervangen na een stormschade, maar dan komen de buren melden dat er op hun terrein ook asbest terecht is gekomen…….
De Milieuschadeverzekering (MSV) regelt de saneringskosten!

Wat kan er gebeuren?

Op het eigen terrein of bij een opdrachtgever of naburige bedrijven kunnen door uw schuld schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht komen. Hiervoor bestaat een wettelijke saneringsplicht. Gaat het om asbest dan zijn de kosten een flinke aderlating want dat is een dure aangelegenheid. Maar niet alleen asbest is een gevaar. Denkt u ook eens aan een lekkende dieselolietank of er gaat iets fout met bestrijdingsmiddelen.

Veel ondernemers vergeten dat milieuschade niet is meegenomen in de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kunt u verzekeren?

U kunt deze saneringskosten verzekeren door een MSV op te nemen binnen uw verzekeringspakket.

Een Milieuschadeverzekering is zeker geen dure verzekering, maar eigenlijk wel een noodzakelijke verzekering. Vooral als u op uw bedrijf nog asbest aanwezig is, maar ook in verband met mestopslag, bestrijdingsmiddelen en olietanks is het verstandig om een Milieuschadeverzekering af te sluiten.

De premie wordt gebaseerd op uw bedrijfsomvang, mogelijke aanwezige vierkante meters asbest en of u een dekking voor enkel uw eigen locatie nodig heeft of dat u ook werkzaamheden bij derden verricht die tot een vervuiling zouden kunnen leiden.