Zadeldeskundigen

Aansprakelijkheid voor zadeldeskundigen van paarden

Als zadeldeskundige bent u altijd in de weer met paarden van andere mensen en dikwijls ook met zadels van anderen die u moet repareren of vermaken. Er kan een keer iets fout gaan. Uw opdrachtgever stelt u aansprakelijk. In zo’n geval is het noodzakelijk dat u een goede verzekering hebt.
Het uitoefenen van uw beroep brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, vooral als u met paarden werkt.
Er kan wel eens iets fout gaan door uw schuld of door uw nalatigheid.
U kunt gewoonweg niet zonder een goede aansprakelijkheidsverzekering!

Wij bieden u een Aansprakelijkheidsverzekering aan, welke speciaal door ons voor zadeldeskundigen van paarden is ontwikkeld. Deze verzekering dekt de zaakschade en letselschade welke u in de uitoefening van uw beroep kunt toebrengen aan anderen. Ook opzicht is in de dekking meeverzekerd. De verzekering is bedoeld voor gediplomeerde zadeldeskundigen.
De volgende diploma’s worden door ons geaccepteerd;

  • SMS
  • MSFC
  • Saddle Professional
  • Syntra

Aansluiting bij  VZTD is geen vereiste om deze verzekering te kunnen afsluiten.

Wat is opzicht ?
Bij opzicht gaat het om zaken die aan de zorg van een ander zijn toevertrouwd of die hij/zij op een andere wijze onder zich heeft genomen en waarover hij/zij tot op zekere hoogte de feitelijke macht uitoefent. Een paard van een derde waarop u een zadel legt en waaraan door uw toedoen schade wordt veroorzaakt valt onder opzicht. U hebt op dat moment dat paard in bewerking. Ook de zadels van uw klanten die u in onderhoud of voor reparatie onder uw hoede hebt, vallen onder opzicht.
Opzicht is standaard uitgesloten op een aansprakelijkheidsverzekering, maar in deze verzekering is het wel tot een vooraf afgesproken bedrag meeverzekerd omdat u niet zonder deze opzicht dekking kunt!

Download Offerte/Aanvraagformulier voor Zadeldeskundigen van paarden

Rechtsbijstand voor ZZP-ers
Als zzp’er kunt u betrokken raken in een juridisch geschil. U bent niet alleen ondernemer maar ook klant bij aan u leverende bedrijven. En wat als u iets overkomt door toedoen van iemand anders?……….
Op die momenten hebt u direct juridische hulp nodig.

Lees meer over Rechtsbijstand voor ZZP-ers

Ongevallenverzekering voor Hippische Beroepen
Rijden op paarden en werken met paarden brengt risico’s met zich mee. Risico’s die de meeste verzekeraars helemaal niet, of moeilijk en tegen hoge premies verzekeren.
Onze Hippische Ongevallen verzekering is speciaal door ons in een collectiviteit ontworpen voor u als hippische beroepsuitoefenaar.

Lees meer over deze Ongevallenverzekering voor uzelf

Overige verzekeringen
Behalve bovenstaande risico’s loopt u als zadelspecialist natuurlijk ook tegen de risico’s aan van de bij u aanwezige inventaris en goederen, uw bedrijfsruimte, goederen en gereedschappen in uw auto en natuurlijk uw auto zelf.
Wij kunnen deze risico’s voor u voordelig en op maat verzekeren.
We vertellen u er graag alles over.
Bel ons op 013 – 46 86 300