Zadeldeskundigen

Aansprakelijkheid voor zadeldeskundigen van paarden

Als zadeldeskundige bent u altijd in de weer met paarden van andere mensen en dikwijls ook met zadels van anderen die u moet repareren of vermaken. Er kan een keer iets fout gaan. Uw opdrachtgever stelt u aansprakelijk. In zo’n geval is het noodzakelijk dat u een goede verzekering hebt.
Het uitoefenen van uw beroep brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, vooral als u met paarden van opdrachtgevers werkt.
U kunt gewoonweg niet zonder een goede aansprakelijkheidsverzekering!

Wij bieden u een Aansprakelijkheidsverzekering aan, welke speciaal door ons voor zadeldeskundigen van paarden is ontwikkeld. Deze verzekering dekt de zaakschade en letselschade welke u in de uitoefening van uw beroep kunt toebrengen aan anderen. Ook opzicht is in de dekking meeverzekerd. De verzekering kan worden aangevraagd door gediplomeerde zadeldeskundigen.
De volgende diploma’s worden door ons geaccepteerd;

  • SMS
  • MSFC
  • Saddle Professional
  • Syntra

Aansluiting bij  VZTD is geen vereiste om deze verzekering te kunnen afsluiten.

Wat is opzicht ?
Bij opzicht gaat het om zaken en dieren die aan de zorg van een ander zijn toevertrouwd, die hij/zij bewerkt of die hij/zij op een andere wijze onder zich heeft genomen en waarover hij/zij tot op zekere hoogte de feitelijke macht uitoefent. Een paard van een derde waarop u een zadel legt en waaraan door uw toedoen schade wordt veroorzaakt valt onder opzicht. U hebt op dat moment dat paard in bewerking. Ook de zadels van uw klanten die u in onderhoud of voor reparatie onder uw hoede hebt, vallen onder opzicht.
Opzicht is standaard uitgesloten in een aansprakelijkheidsverzekering. Wij bieden u echter de mogelijkheid om het opzicht risico tot een reëel bedrag mee te verzekeren omdat u met dit beroep absoluut niet zonder deze opzicht dekking kunt! We kennen hiervoor diverse categorieën, welke we kunnen afstemmen op uw risico.

Neem contact met ons op voor deze offerte en stem uw opzicht risico met ons af!
Bel 013-4686300 of stuur ons een bericht.

Rechtsbijstand voor ZZP-ers

Als zadeldeskundige kunt u heel gemakkelijk betrokken raken in een juridisch geschil. U bent niet alleen ondernemer maar ook klant bij aan u leverende bedrijven. Wat doet u als uw openstaande facturen niet worden betaald?……Wat doet u als de fabrikant de hakken in het zand zet?…En wat als u iets overkomt?……Bijvoorbeeld door een trap van een paard.
Op die momenten hebt u goede juridische hulp nodig. Het is dan fijn als u die hulp ook direct kunt inschakelen.

Lees meer over Rechtsbijstand voor ZZP-ers

Ongevallenverzekering voor Hippische Beroepen

Werken met paarden brengt risico’s met zich mee. Risico’s die de meeste verzekeraars helemaal niet, of moeilijk en tegen hoge premies verzekeren.
Onze Hippische Ongevallen verzekering is speciaal door ons in een collectiviteit ontworpen voor u als hippische beroepsuitoefenaar. Vanzelfsprekend is een AOV nog een betere oplossing. Arbeidsongeschiktheid is een maatwerk traject. U leest er alles over op onze AOV pagina. Maar ook naast uw AOV is deze Ongevallenverzekering zeker het overwegen waard omdat uw ongevalsuitkering binnen een AOV beperkt wordt tot hooguit 2x uw jaarbelang van het na-eerste jaars risico. Deze verzekering biedt u een in dat geval dan een prima aanvulling.

Lees meer over deze Ongevallenverzekering voor uzelf

Overige verzekeringen

Behalve bovenstaande risico’s loopt u als zadelspecialist natuurlijk ook tegen de risico’s aan van de bij u aanwezige inventaris en de voorraad goederen. Verder is er het risico van uw bedrijfsruimte waarvan u afhankelijk bent en vanzelfsprekend de zadels en gereedschappen in uw auto en natuurlijk uw auto zelf.
Wij kunnen deze risico’s voor u voordelig en volledig op maat verzekeren.
We vertellen u er graag alles over.
Bel ons op 013 – 46 86 300 of stuur ons een bericht.