Vervoer

Vervoer is voor een hippische onderneming belangrijk. Niet alleen paarden moeten vervoerd kunnen worden, ook goederen van en naar uw onderneming zijn afhankelijk van vervoer. Daarom maken auto’s en trailers dikwijls standaard deel uit van een hippische onderneming.

Motorvoertuigen dienen volgens de Nederlandse Wetgeving minimaal verzekerd te worden voor het WA risico. Deze verplichting ligt vast in Artikel 185 van de Wegenverkeerswet.
Dat betekent dat u verplicht bent om het motorvoertuig zo te verzekeren, dat schade die u mogelijk aan derden toebrengt en waarbij de schuld aan u wordt toegerekend, door de verzekering wordt betaald.

Het getrokken object (uw trailer) is automatisch meeverzekerd op de WA verzekering van het trekkende voertuig zolang het object nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen.

Maar ook de auto of trailer kan zelf kan ernstige schade oplopen door diverse oorzaken.
In dat geval biedt een (Beperkte) Cascoverzekering uitkomst.

Naast de Aansprakelijkheid- en (Beperkte) Cascoverzekering zijn er nog een aantal aanvullende verzekeringen die u kunt bijsluiten zoals accessoires, hulpverlening en een eigen vervoerverzekering voor de spullen die u altijd in uw auto hebt liggen.
Ook de schadeverzekering inzittenden en de (verhaals)rechtsbijstand zijn extra dekkingen welke u toe kunt voegen.
Hebt u personeel in dienst wat regelmatig met uw auto rijdt, vergeet dan niet om een schadeverzekering voor bestuurder/werknemer af te sluiten.

Voor uw paardentrailer hebben we speciale producten geselecteerd.

Voor uw personenauto en bestelauto maken wij scherpe vergelijkingen bij diverse maatschappijen.

Voor paardenvrachtauto’s hebben wij zelfs een zeer speciaal product met zeer scherpe premies.