Verzekeringen voor Auto's en Vervoer van paarden

Motorvoertuigen dienen volgens de Nederlandse Wetgeving minimaal verzekerd te worden voor het WA risico. Deze verplichting ligt vast in Artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Dat betekent dat u verplicht bent om het motorvoertuig zo te verzekeren, dat schade die u mogelijk aan derden toebrengt en waarbij de schuld aan u wordt toegerekend, door de verzekering wordt betaald. Maar ook uw personenauto, bestelauto of paardenvrachtauto kan zelf kan ernstige schade oplopen door diverse oorzaken. In dat geval biedt een (Beperkte) Cascoverzekering uitkomst.

Bij ons bent u verzekerd van:

  • Hippisch specialisme
  • Onafhankelijk advies
  • Levering van maatwerk
  • Uw belang wat als eerste telt
  • Snelle reacties op uw vragen

Een door een voertuig voortgetrokken aanhanger, zoals uw paardentrailer, is automatisch meeverzekerd op de WA verzekering van het trekkende voertuig zolang het object nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. Maar ook aan de paardentrailer zelf kan flinke schade ontstaan. Ook daarvoor hebben we speciale Paardentrailer verzekeringen met daarin ook een prima diefstaldekking.

Vervoert u paarden voor derden? Dan is het belangrijk dat u minimaal een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit, die aansluit op de condities waaronder u vervoert. Alleen op die manier kunt u uw aansprakelijkheid op een correcte manier inperken  en verzekeren. Voor het vervoer van uw eigen paarden bieden we u uitstekende mogelijkheden via onze Paarden transport verzekering.

Paardenvrachtauto

Voor uw paardenvrachtauto hanteren wij een speciaal tarief.
Dit tarief is speciaal aangepast op de wetenschap dat er met deze paardenvrachtwagens over het algemeen minder kilometers worden gemaakt t.o.v. van andere vrachtauto’s. Ook wordt er voorzichtiger gereden omdat er levende dieren aanwezig zijn. Dat alles maakt het paardenvrachtauto tarief aantrekkelijker. Heeft u nog geen schadevrije jaren?
U start toch al met 40% no claim korting.

Bekijk informatie over de Paardenvrachtauto verzekering

Paardentrailer

Een paardentrailer is een kostbaar bezit. Veel mensen denken dat deze automatisch is meeverzekerd  achter de auto. Dat klopt gedeeltelijk, want alleen het WA gedeelte is meeverzekerd. Dat is dus de schade die u aan derden toebrengt met uw auto of de trailer die daarachter hangt. De schade aan uw paardentrailer zelf is echter niet verzekerd. Daarom is er de Paardentrailer verzekering. Een prima casco dekking die ervoor zorgt dat u de schade aan uw trailer kan laten repareren. En….…diefstal is natuurlijk ook gedekt.

Bekijk informatie over de Paardentrailer verzekering

Bestelauto en Personenauto

Wij werken niet met vaste partijen voor autoverzekeringen. We bekijken per klant en per auto wat voor u de beste keuze is. Een WA dekking is tenslotte een WA dekking. Voor wat betreft de aanvullende dekkingen zoals Beperkt Casco of Casco kunnen er verschillen aanwezig zijn in eigen risico’s, het wel of niet mee kunnen verzekeren van een eventuele no-claim beschermer en de keuze van reparatiebedrijven bij schade. Premie is vanzelfsprekend erg belangrijk. Vooral voor duurdere auto’s hebben wij prima mogelijkheden met speciale producten!

Bekijk informatie over de Bestelauto en Personenauto verzekeringen

Aansprakelijkheid bij vervoer
van paarden voor derden

Er wordt nogal eens gedacht dat vervoer van paarden onder de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering valt. Helaas is dat niet het geval. Schade door en met motorvoertuigen wordt daarin uitgesloten. Vervoert u regelmatig paarden van derden? Verwijs dan naar de vervoerscondities en kies voor een Vervoerdersaansprakelijkheid verzekering die daarop aansluit. Alleen zo kunt u uw aansprakelijkheid beperken en ook correct verzekeren.

Bekijk informatie over de Vervoerdersaansprakelijkheid verzekering

Transport van uw eigen paarden

Een duur paard vervoeren wat door u is aangekocht of wellicht is verkocht brengt altijd risico met zich mee. Daarvoor hebben wij een Paarden Transport verzekering die afgesloten kan worden via onze Paardenverzekeringen website UwPaardVerzekeren.nl. Het gaat hier om een kortlopende verzekering die een begin en einddatum kent en waarin zowel het vervoer als de eventuele quarantaine periode kunnen worden verzekerd. Ook kunt u kiezen voor een reguliere Paardenverzekering met doorlopende dekking. Daarmee verzekert u nog veel meer dan enkel het transport.

Bekijk informatie over de Paarden Transportverzekering

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Hebt u een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht uw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact