Paardentrailer verzekering

Uw paardentrailer wordt intensief gebruikt. U bent immers een hippische ondernemer. Werken met paarden betekent ook paarden vervoeren en u wilt toch ook goed voor de dag komen met een representatieve paardentrailer. Dan is het prettig als er een keer een ongelukje gebeurt, u de schade aan uw paardentrailer ook snel en vakkundig kunt laten herstellen omdat u uw trailer goed hebt verzekerd.
De paardentrailerverzekering biedt u daarvoor een prima dekking.

Diefstal van paardentrailers komt nog steeds veel voor

De Paardentrailerverzekering biedt u daarvoor een prima dekking.

Paardentrailers zijn gewilde objecten

Paardentrailers zijn gewilde objecten blijkbaar. Samen met shovels worden ze nogal eens gestolen op een hippisch bedrijf. Veel mensen hebben nog steeds hun paardentrailer niet verzekerd omdat ze ervan uit gaan dat deze automatisch verzekerd is bij de auto. Voor het WA risico is dat inderdaad het geval. Schade aan uw eigen trailer of diefstal van uw paardentrailer valt daar echter niet onder. De gemiddelde nieuwe paardentrailer kost al gauw voortaan zo’n € 7.500,00. Een aardig bedrag om te missen als u erachter komt dat uw trailer al lang vertrokken is naar het buitenland.
Uw paardentrailer wordt nooit meer terug gevonden. De kans daarop is erg klein. Sommige autoverzekeraars dekken een paardentrailer mee als aanhangwagen. Kijk dan goed naar de voorwaarden! Uw paard in de trailer kan namelijk ook flinke schade aanbrengen en dan geeft de verzekeraar veelal niet thuis. Daarom is er een speciale Paardentrailer verzekering waarin alle risico’s correct zijn verzekerd.

Premie

De premie voor deze verzekering bedraagt 1,3% over de nieuwwaarde van uw paardentrailer

Deze risico’s worden verzekerd

  • Van buitenkomende onheilen zoals storm, brand, blikseminslag
  • Poging tot) diefstal, vermissing, verduistering
  • Botsingen, aanrijding, omslaan, van de weg of te water raken
  • Kwaadwillige beschadiging door anderen
  • leder ander van buiten komend geweld, waaronder ook schade door het paard in de trailer
  • De noodzakelijke kosten van berging en bewaking
  • Een vergoeding van € 35,00 per dag gedurende maximaal 7 dagen als uw paardentrailer niet gerepareerd kan worden omdat er sprake is van totaalverlies

Acceptatie eisen

De paardentrailer dient een Nederlands kenteken te hebben en voorzien te zijn van een wielklem of een goedgekeurd disselslot.

Uitkering bij schade

Bij beschadiging de herstelkosten
Bij totaalverlies de dagwaarde
Indien u de eerste eigenaar bent van de trailer:
Bij beschadiging de herstelkosten
Bij totaalverlies in het eerste jaar de aanschafwaarde
Bij totaalverlies in de volgende 3 jaren de aanschafwaarde met aftrek
van 1% per maand ingaande in de 13e maand na aanschaf
Bij totaalverlies na 4 jaar de dagwaarde

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Hebt u een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht uw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact