Brandverzekering voor uw paarden

Een paard kan natuurlijk een ongeval krijgen, kreupel worden of ziek worden. Wellicht een risico wat u als ondernemer zelf wil en kan dragen, anders had u wel een paardenverzekering gesloten via www.uwpaardverzekeren.nl 
Maar er bestaat ook altijd een mogelijkheid dat er bij een brand in uw bedrijf meerdere paarden niet tijdig gered kunnen worden.
De waarde van één paard is wellicht financieel wel voor u te dragen, maar zodra er meerdere paarden bij een gebeurtenis betrokken raken, zal dit toch tot een forse schadepost leiden die uw onderneming direct in gevaar brengt.

Bij brand loopt u het risico op totaalverlies van al uw paarden

Binnen uw bedrijvenpakket kunnen we u daarvoor een brandverzekering bieden.

Is een paard het verzekeren waard?

Paarden zijn enorm gestegen in waarde. Kijkt u maar eens wat u voor een manegepaard of manegepony moet betalen. Hebt u uw paarden al in een brandverzekering ondergebracht? Kijk dan eens goed naar de verzekerde waarde of die nog wel voldoende is.
Een hippisch bedrijf en met name een manege is afhankelijk van de kwaliteit van de paarden. Deze dieren zijn al niet gemakkelijk te vervangen en als het nodig is moet er aardig wat geld voor neergeteld worden. Stelt u zich eens voor dat u dus meerdere paarden verliest zoals bij een brand.
Uw paarden vormen het hart van uw hippische onderneming en zijn daarom meer dan het verzekeren waard.

Dat kan natuurlijk met een individuele paardenverzekering of een collectieve paardenverzekering waarin u naast het totaalverlies door brand ook nog veel andere zaken afdekt. Maar het kan ook binnen uw hippische pakket met de Brandverzekering voor paarden waarmee u enkel dit gevaar verzekert. Aan u de keuze natuurlijk. Ons advies is te allen tijde om uw paarden te verzekeren.

Premie

De premie is mede afhankelijk van de volgende factoren;

 

  • Bouwaard van de gebouwen (Gebruikte materialen, brandgevoeligheid)
  • Maximaal te verzekeren waarde van een paard binnen de totaal verzekerde som
  • Wel of niet meeverzekeren van diefstal

De premie is vele malen goedkoper dan van een reguliere paardenverzekering, echter de te verzekeren risico’s zijn dan ook een stuk minder.

Deze risico’s worden verzekerd

De verzekerde risico’s treft u hier aan.

 

  • Brand
  • Bliksem (ook in de weide of paddock)
  • Inductie
  • Storm
  • Diefstal (indien meeverzekerd)

Uitgebreidere dekkingen treft u aan op onze Paardenverzekeringen website

Acceptatie eisen

De leefomgeving van uw paarden is vanzelfsprekend leidend voor acceptatie van dit risico.

Uitkering bij schade

De waarde van uw paard(en) waarbij rekening wordt gehouden met het ingestelde maximum per paard in de verzekering.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Hebt u een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht uw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact