Inventaris en Goederen verzekering

Alle schade oorzaken die uw gebouw kunnen aantasten, hebben ook een directe invloed op uw roerende zaken. Niet alleen een gebouw brand af, maar ook alle daarin aanwezige zaken. Denkt u eens aan de waarde van de inhoud van uw zadelkamer, uw gereedschappen of aan alle apparatuur die u gebruikt in uw kantine of keuken. Een waterschade daarentegen die wellicht maar een beperkte schade aan het gebouw achterlaat, kan op uw inventaris en voorraden een veel grotere invloed hebben. En wat te denken van inbraak!

Inbrekers slapen niet!

Als uw inventaris goed verzekerd is, slaapt u in ieder geval een stuk rustiger

Hoe belangrijk is uw inventaris en uw voorraad voor de uitoefening van uw bedrijf?

Al die zaken die u gebruikt in uw bedrijfsuitoefening en die geen vast onderdeel uitmaken van een gebouw noemen we inventaris. Denk aan uw (manege)zadels, uw keukenapparatuur, maar ook uw gereedschappen, kruiwagens en voerkarren. Daarnaast is uw bedrijfsvoering ook afhankelijk van voorraden, zaken zoals hooi, stro, kantinevoorraad en mogelijk ook een voorraad aan ruitersportartikelen.

De waarde die u verzekert, kan gebaseerd zijn op nieuwwaarde, maar ook op dagwaarde. De keuze hierin is weer afhankelijk van de ouderdom van de aanwezige inventaris. Voor goederen geldt meestal de inkoopprijs. Wat niet onder uw inventaris wordt gerekend zijn motorvoertuigen zoals uw tractor, uw kniklader en uw auto en aanhangers zoals uw paardentrailer. Die zaken worden verzekerd op een motorvoertuigenverzekering of een werkmateriaalverzekering.

Omdat uw inventaris en goederen uit zeer diverse zaken bestaan is het belangrijk om goed te inventariseren welke dekkingen er voor welke zaken nodig zijn. We worden immers meer dan genoeg geconfronteerd met zadeldiefstallen en nooit met de diefstal van een baal hooi.

Een ding staat vast…………….Zonder deze inventaris en deze goederen valt er weinig te ondernemen.

Premie

De premie is afhankelijk van een aantal aspecten die sterk de premie kunnen beïnvloeden. Een aantal aspecten treft u hier aan.

 

 • Bouwaard van de gebouwen (Gebruikte materialen)
 • Gebruik van het gebouw waarin uw zaken worden opgeslagen
 • Ligging en belendingen van de gebouwen
 • Aanwezigheid van brandbare isolatie
 • Aanwezigheid van preventiemiddelen
 • Diefstalgevoeligheid van de inventaris of goederen

De premie voor uw inventaris en goederen is dus sterk gerelateerd aan het gebouw waarin deze zaken zich bevinden.

Deze risico’s worden verzekerd

Er kan een keuze gemaakt kan worden variërend van een beperkte dekking met daarin enkel het verzekeren van het brand/storm/hagel risico tot en met een zeer uitgebreide verzekering die allerlei andere van buitenkomende onheilen afdekt waaronder bijvoorbeeld ook inbraak. Een aantal risico’s treft u hier aan.

 

 • Brand/Blikseminslag/Inductie/Ontploffing
 • Storm/Hagel/Sneeuwdruk
 • Waterschade
 • Inbraakschade
 • Aanrijdingsschade
 • Opruimingskosten

Een goede inventarisatie is noodzakelijk om de juiste dekkingen te adviseren.

Acceptatie eisen

Afhankelijk van waarde en diefstalgevoeligheid worden er eisen gesteld aan beveiliging. Daarnaast worden er eisen gesteld zoals die ook aan gebouwen worden gesteld. Zo gelden de brandpreventie eisen van gebouwen ook voor de inventaris en goederen die zich daarin bevinden.

Uitkering bij schade

Bij totaalverlies of diefstal na inbraak wordt er nieuwwaarde of dagwaarde vergoed afhankelijk van de gekozen dekking en ouderdom van de verloren gegane zaken. Bij voorraden is de inkoopprijs altijd het uitgangspunt. Bij beschadigingen worden de herstelkosten betaald, mits deze de waarde van de zaken niet te boven gaan, anders geldt ook hier weer de nieuwwaarde of dagwaarde. Opruimingskosten worden maximaal vergoed tot het verzekerde bedrag.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Hebt u een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht uw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact