Rechtsbijstandsverzekering voor hippische beroepen en hippische bedrijven

Als hippische ondernemer doet u meer dan lesgeven en paarden verzorgen.
U organiseert en u lost problemen op en indien u personeel in dienst hebt, bent u ook werkgever. Daarnaast bent u als ondernemer ook weer klant bij andere bedrijven. Soms ontstaat er helaas onenigheid en zowel u als de wederpartij is van mening dat u de wet aan uw zijde hebt. Dat kan zelfs leiden tot een juridische procedure.
Een goede rechtsbijstandsverzekering is dan geen overbodige luxe!

Ontevreden klant?
Lastige overheid?
Gedoe met buren?
Gebrekkig Paard?

In de huidige samenleving kunt u als ondernemer niet meer zonder goede rechtshulp

Waarom u altijd beter af bent met een goede Rechtsbijstandverzekering?

Er bestaat en gezegde “geen paard is het rechten waard”. Wij vragen ons dan af waarom er  toch zoveel juridische procedures lopen over de aankoop of verkoop van een paard. Maar niet alleen zaken over paarden bereiken ons. Dikwijls wordt u als ondernemer geconfronteerd met problemen inzake vergunningen of u krijgt te maken met een personele kwestie waarbij u echt juridische ondersteuning kunt gebruiken. Een advocaat inschakelen is een dure aangelegenheid. Er wordt al gauw een tarief gehanteerd van € 300,00 per uur. Een aantal zaken kan in eerste instantie goed behandeld worden door een vakkundige jurist. Leidt het dan toch tot rechtsgang dan gaan de kosten al snel in de duizenden euro’s lopen en moet u maar afwachten of u in het gelijk wordt gesteld door een rechter.
Bij een rechtsbijstandsverzekering kunt u indien nodig gebruik maken van juristen en advocaten en zijn de advocaatkosten dikwijls tot € 50.000,00 afgedekt. De premie daarentegen staat gelijk aan slechte enkele uren werk van een advocaat die u zelf inschakelt.
Ook bij een Rechtsbijstandsverzekering bestaat het recht van vrije advocaat keuze wanneer u geen gebruik wenst te maken van de advocaat die de Rechtsbijstandsverzekeraar u aanbiedt. Grote vraag is echter waarom u daar geen gebruik van zou maken. Deze advocaten zijn immers al geselecteerd op hun specialisme. Ook een rechtsbijstandsverzekeraar of de advocaat in kwestie heeft er geen baat bij als een geschil verloren wordt. Dat is immers slechte reclame. Krijgt u een keer te maken met een procedure en komen de kosten voor uw eigen rekening?………..daar kunt u een aantal jaren een Rechtsbijstandsverzekering van betalen. Wij adviseren daarom iedere hippische ondernemer om een goede Rechtsbijstandsverzekering af te sluiten

Premie

De premie wordt volledig op maat voor u samengesteld op basis van uw bedrijfsomvang of beroepsactiviteiten zodat u correct bent verzekerd. De volgende premiefactoren komen daarbij aan de orde;

 

 • Basispremie voor de meest algemene kwesties
 • Het feit of u een ZZP-er  bent of mensen in loondienst hebt
 • De hoogte van de totale loonsom
 • De keuze of u ook het particuliere risico wilt meeverzekeren
 • De keuze om rechtsbijstand voor motorvoertuigen/landmaterieel mee te  verzekeren
 • De keuze om eventuele verhuurde woningen of bedrijfsruimte mee te verzekeren

Deze risico’s worden verzekerd

Deze verzekering levert rechtshulp in de meest voorkomende zaken die u als hippische ondernemer kunnen treffen. Denk hierbij aan zaken zoals;

 

 • Aankoop en verkoopgeschillen van een paard
 • Juridische Incassobijstand
 • Geschillen met gemeente of overheid inzake uw bedrijfsplannen
 • Personele problemen zoals ontslagprocedures
 • Geschillen met toeleverende bedrijven
 • Geschillen met aangrenzende bedrijven

Dit is slechts een kleine opsomming van de problemen waarmee u te maken kunt krijgen als hippische ondernemer en juist daarom is een goede rechtsbijstandsverzekering zo belangrijk.

Acceptatie eisen

Uw bedrijf of beroep dient ingeschreven te zijn bij de Nederlandse Kamer van Koophandel
Sommige hoedanigheden wenst een rechtsbijstandsverzekeraar niet te verzekeren.

Uitkering bij schade

Deze verzekering kent geen schade uitkering maar verleent u rechtshulp vanuit eigen kennis en kunde of vergoed u de hulp van externe advocaten tot aan een in de polis gesteld maximum.

Heb je
een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht jouw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact

Hebt u een vraag?

Een aantal vragen horen wij regelmatig opnieuw. Wellicht uw vraag ook. Neem gerust een kijkje bij Vaakgestelde Vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust Contact met ons op.

Vaakgestelde vragenContact